måndag 31 oktober 2011

Det går bra nu

Idag blev det diskuskväll med ämnet utöja, forskare från Åbo Akademi hade deltagit i en journalistkonferens i Oslo nyligen var de fick tala med anhöriga och dyl. Mera sådana evenemang måste ordnas, inte för att man får käka gratis godis utan för att det här är just sådana saker som är viktigt att tala om, tycker jag iaf.

Angående rubriken, var och bestämde möte till internationella enheten. Så grymt glad att jag äntligen tagit tummen ur röven och gör för en gångs skull något som JAG vill, hoppahoppashoppas! Så nu blir det helt enkelt att börja göra lite research på egen hand och få fram en bra plan, toppen!

lördag 29 oktober 2011

Catchiiing!

för 5sp rulla just in! (jag e awesome på rim)

Är helt psykisk slut efter att ha skrivit 8 freakyn sidor om psykisk chock var en av uppgifterna var att man skulle berätta och analysera en egen sådan upplevelse, men nu är det gjort!

Ha en galet bra halloween allihopa (själv är jag som sagt tråkig och står över)

fredag 28 oktober 2011

Awesome!

Målet om att få ihop skrapat 10sp denna helg så närmar sig, eller rättare sagt 4h senare och första halvan på första hemtentan är done, bara 8frågor kvar.

TGIF?

Fick just höra lite mindre trevliga nyheter, lillebrors finger ha tydligen inte återhämtat sig som det ska från en mopedolycka förra veckan. Så, i morgon åker de förhoppningsvis iväg till tammerfors för operation, hoppas så in i tuusans att han får behålla sitt finger! Inte för att jag är så thight med min lillebror men skulle iaf vara bra att få komma med mamma när de kör ner honom så att hon inte behöver åka ner själv med honom. Men nope, ett hela 3timmars arbetspass står i vägen.




Glada vi till skolan går..

Ska snart och hämta upp Amanda, sen vidare till tritonia och gud så vi ska kämpa får att få dom där nattlånen! Sen blir det då att kopiera upp två böcker, hur länge månne det nu tar?

Idag är det fredag vilket innebär att jag får träffa en liten söt tös som är hela 1 vecka gammal!


torsdag 27 oktober 2011

Tyck synd om mig nudå

vill bara att allt ska fixas sig nu, orkar inte gå runt och fundera vad det kan vara osv. men dessa smärtor är något av de värsta jag ha varit med om. Får nu sen ifall detta dunderpiller hjälper, ruinerade mig gjorde det iaf...

Har en dålig dag då man bara känner sig ensam och ynklig, att man inte har några vänner överhuvudtaget. Började lipa när T kom hem från träning nr.1 och for iväg på nr.2, hade bara sett så framemot att få ha någon runt mig.. Idag är bara en sådan dag..

tisdag 25 oktober 2011

hah.

Ångrar redan att jag skriver detta inlägg för detta är helt emot mina principer MEN..
.. ni vet då man hittar ett par äckligt snygga jeans på loppis för endast 2euro, man kanske inte får på dem helt (iaf över knäna!) men dom är ju så snygga! Japp, detta hände mig i augusti och bestämde mig genast att någon fin dag i framtiden så skall jag kunna knäppa knappen på dessa byxor och briljera så tusans med dem! Idag går jag runt i lägenheten med dessa snyggingar på, då fattas det bara att man skall kunna böja sig i dem och sitta och ja, vardagliga rörelser mao.

Som sagt det här med viktideal och dyl ger mig kräkningsattacker men måste ändå medge att jag själv omedvetet har ett sådant. Eller, jag skulle inte ha ett sådant ifall dom där byxorna skulle varit större men ni fattar..

måndag 24 oktober 2011

Det här med bibliotek

Blir alltid så nervös när jag är i ett bibliotek, tror att det är för att det är så tyst.
Som idag, vet inte hur många gånger tanken slog mig om hur de grymt koncentrerade människorna skulle reagera ifall jag råkade snubbla över deras stolben, min väska skulle dra ner en massa böcker eller om jag skulle få nysattack (som påminner pinsamt mycket ljudet av en näbbmus).

Ett annat konstaterande är att hur frustrerande mycket en 50cent kan kännas som en 2euro. Denna lycka som varar en hundradels sekund när man lägger handen i jackfickan och tror att man är rik, men icke.

Sist och slutligen kan jag väl bara erkänna att jag har den mest smaklösa och tråkigaste bloggen nånsin, den ger er inte mycket förutom en förvrängd bild av min annars så tråkiga vardag. Borde kanske spicy:a upp den med lite bilder som inte är lånade från google... Som vaniljglass är den! Borde verkligen ta mig ett besök till ön och hämta min kameraladdare som gömt sig där i någon flyttlåda från när jag flyttade ut för sommaren (dvs. snart 2 år sen, ojdå.)

måndag 17 oktober 2011

I did it!

Efter 2 veckor förkylning så klarade jag av 2st jumppan idag, hurra!
Efter flera om och men får jag skriva uppsats istället för att tenta bort en bok som är lika intressant och tjock som en telefonkatalog, hurrahurra!
Mikki ska komma till Vasa på besök inom snar framtid, HURRA!

onsdag 12 oktober 2011

Nåja!

Nu äntligen har vi något på väggarna!
- fast egentligen är det bara byk som vi har på tork, men iallafall..

Varför går det inte att ladda upp bilder nudå? Jag som ville mina bakkunskaper (bakade chip cookies och morotsbröd igår, masun var nöjd!)

Att avsluta ett kapitel

Jag och Lina har fixat och trixat med vår undersökning idag (rättare sagt i hela 20min). Efter allt hårt arbete så blev det babbelbabbel, vilket jag måste säga att vi är experter på. Nåja, det här med attt avsluta ett kapitel. Det kan vara allt från relationer, böcker, jobb och skola etc. Och det är trots allt det som kanske behövs för att man ska kunna satsa helhjärtat på nästa projekt.

Nu låter detta väldigt filosofiskt och personligt men egentligen tror jag att denna teori gäller det mesta. För iaf för mig om något lämnar på hälft så ödslar jag en massa energi genom att gå runt och fundera/oroa sig över det. Och hur skönt är det nu inte att bara ha det över?! Allt detta flummeri kan skyllas på att vi i dagens föreläsning har lärt oss hur man kan illustrera variansanalys med hjälp av en bild med stora blommor och små blommor. Det ni!

tisdag 11 oktober 2011

Nee-ee nu blir jag arg.

Påväg hem från jobbet såg jag att 100m framför mig låg en kvinna i diket och cykeln var på cykelvägen, en annan var där och hjälpte henne så visst. MEN alla dom som cyklade förbi så stannade inte ens och frågade ifall de behövde hjälp utan cyklade lugnt förbi och först efteråt kollade de bakom sig bara för nyfikenhetens skull. Kom igen människor? Fastän inte skadan skulle vara livshotande så hör det väl till att man stannar och ser efter att allt är okej, eller har jag fått det grejen om mänskligheten om bakfoten här? Nää-ä hörni, nu säger jag nog bara som mamma brukade säga till oss när vi va små: Hoppas tomtens nissar såg er! (för dom smyger ju runt alltid ett halvår innan jul och ser efter om det finns några snälla barn/vuxna, iallafall på bergö fanns dom)

(bild lånad från google)

måndag 10 oktober 2011

Loppuslut

är vad jag är, men nog om det.

http://www.youtube.com/watch?v=HsVnExzvsLg

Måste faktiskt erkänna att fastän finsk rap inte är min grej så är denna musikvideo både bra lagad och underhållande! Det var då detta vi lyssnade på före utgång i lördags, om jag bara då visste att vi faktiskt var påväg.. Men, han med rastahåret (juno?) uppträdde och tydligen är han bra så man har ju tagit del av den bättre delen om man nu kan formulera sig så?

Och nej jag har inte fattat hur man får en länk eller ens en video på denna blogg men ta gärna och copy/paste:a länken!

Finn ett fel

backslick, svart snygg outfit, rödvin, trevlig liten förfest på 4pers och sen räppäri ilta på royal. Felet är enligt mig ganska så lätt funnet.. Men felet korrigerades ganska snabbt (tack o lov) med ett snabbt besök via sky. Kan efter lördagen igen konstatera att jag är lycklig och jag har den bästa tänkbara att dela denna lycka med, brukar kunna glömma bort detta så ifall jag gör det så knip mig i armen eller något.

lördag 8 oktober 2011

Backslick it is



Ikväll kör vi backslick (lite på begäran dock), tar vinflaskan i ena handen och sambon i andra och går iväg till vår vän mr. M som är på besök från storstan, stadi som de så fint kallar det. Chinchin!


Är i stort behov av en bra skrivbordsstol! Vill inte han någon maffig kontorsstol utan en gammal med armstöd (helst då med tyg), typ som den på bild (bild lånad från google). För av den som rumpan sitter på nu ger mig grymma ryggsmärtor i nedre ryggen (som att man inte har tillräckligt att klaga på). Smärta som smärta men man kan också motivera det med att vara flitigt studerande inte ska resultera i att man ser ut som ett C när man går. Så, varifrån kan man få denna perfekta stol?






uppdatering av jobbet: fastän det var ett år sedan jag var sist i kassan så gick det riktigt bra!



uppdatering av hälsan: taggbollsfan is still there..



uppdatering av den jag avundades tidigare i morse: har stigit upp, hittat kaffekoppen och spelkonsolen och funderar nu t.o.m att klä på sig, hurra! Jag menar klockan är ju bara halv 5, nästan så att detta kan firas som personligt rekord för denna herreman!
känns som den här taggbollen har förökat sig eller multiplicerat sig en par gånger. Men man kommer ingenstans genom att klaga så har gurglat saltvatten och kört några omgångar med näskanna och jag är fit for fight, säger vi.

Efter att ha agerat kassatant blir det att åka iväg på möte, hur jag ska orka dra något sådant är ju en annan fråga. Är faktiskt lite avis på han andra som ligger och sover ännu, visst han lider av första gradens krabbis och blivit utsatt för en hel del sparkar inatt (japp det råkar man ut för om man kommer hem sent och försöker väcka mig), men iaf.

fredag 7 oktober 2011



Detta tillgjorda smile så bjuder jag på! Smile för att jag har lyckats komma framåt i tentläsningen OCH det är ganska intressant. Tillgjort för att det tog mig hela 6h och klockan är nu snart 00.00. Har nu helt skippat delen att läsa in mig på alla koder som behövs till morgodagens receptionist/kassajobb men det tar vi imårn! Ja och så tummen upp för att fondväggen äntligen bytte färg, det får jag allt tacka min SAMBO för, så tusans coolt det här med att få säga sambo!


Orkar inte börja flytta på bilderna men den första skulle vara sist.. men nåja om ni bortser från den trötta andelsbanks hippo-look aliken, så ser man att en hel del hår har försvunnit!






Intervallträning på crosstrainer låter jättetöntigt men tusingen det är bra och perfekt för mina knän (för jag har knä som 75+). Mindre bra är att man vaknade upp med en taggboll i halsen. Annan grej som är bra är att jag var och fixade modeshows biljetterna till mig och lillebror (han har sett så framemot den!), mindre bra att det är 18års åldergräns så han slipper ju då inte med heller.. men det är ju tanken som räknas!

Vad är det annars med Karisma, talade om det på lunchen idag.. Varje gång man är in dit så känner man sig obekväm och att man har anlänt till en värld var man inte riktigt hör hemma, kanske det bara var jag med mitt vackra "hej jag är nyvaken och flunssig"?

Annars går tentläsningen skit.